Henna Brows

Wil jij nóg langer plezier hebben van je mooie, strakke, geverfde wenkbrauwen? Wellicht is de wenkbrauwstyling met henna iets voor jou! Daar waar normale wenkbrauwverf al na een dag of 2 van de huid is, kan henna 5 tot 14 dagen blijven zitten.

In eerste plaats gaat het natuurlijk, net als bij de normale verf, met name om de haartjes die geverfd worden. Dit kan tot 6 weken zichtbaar blijven. Daarbij wordt de huid mee gekleurd, hierdoor wordt er een strakke en volle wenkbrauw gecreëerd. Doordat de henna op de huid tot 14 dagen kan blijven zitten, heb je lang plezier van je gestylde wenkbrauwen en hoef je ’s ochtends weinig tot niets aan je brows te doen!

Verschillende kleuren

In mijn salon werk ik met het merk Supercilium. Supercilium heeft 5 verschillende kleuren, Blond, Light Brown, Golden Brown, Medium Brown en Dark Brown. Toch zal een kleur bij iedereen weer anders uitpakken. Daarom bespreken we van te voren jouw wensen en verwachtingen. Henna hecht aan de huid dus het is heel belangrijk goed aan te geven wat je qua kleur verwacht, na de behandeling poets je de henna immers niet zomaar weg.

Wanneer zijn Henna Brows af te raden

 • Bij een erg vette huid. De henna verdwijnt dan helaas snel van de huid
 • Als je zeer blonde wenkbrauwen hebt, of een heel lichte huid
 • Als je al heel donkere en volle wenkbrauwen hebt. De haartjes hoeven immers niet meer te worden geverfd en een afdruk op de huid is dan niet nodig.
 • Wanneer je huid geïrriteerd is, of bij wondjes in en rond de wenkbrauwen
 • Als je allergisch of gevoelig bent voor haar- en wenkbrauwverf.
 • Wanneer je ooit een allergie hebt gekregen na het aanbrengen van een henna tatoeage.
 • Als je na de behandeling van plan bent om heel veel in de zon te gaan
 • Als je zwanger bent

Patch Test

Om er zeker van te zijn dat je niet allergisch bent voor henna, is mijn advies om een patch test te doen. Bij deze test breng ik een klein beetje henna aan op de binnenkant van je arm. Na 20 minuten wordt dit verwijderd, treed er binnen 48 uur geen reactie op, dan kan de behandeling veilig worden uitgevoerd. Je kan voor deze patch test langskomen in de salon, ook kan de test worden uitgevoerd tijdens een andere behandeling, zo kun je de keer daarop de Henna Brows behandeling boeken.

Let op: deze patch test is bedoeld om het risico op een allergie zo klein mogelijk te maken. Echter kan een allergie zich altijd na verloop van tijd ontwikkelen. Een patch test biedt dus nooit de garantie dat er geen allergie kan ontstaan.

After Care

Het doel is natuurlijk om jouw prachtige wenkbrauwen zo lang mogelijk mooi te houden. Hier deel ik nog een aantal tips om te zorgen dat je lang plezier hebt van je brows!

 • Houd je wenkbrauwen de eerste 48 uur na de behandeling droog, dat wil zeggen; geen douche, regen, sauna, stoombad, make up, reiniging etc.
 • Het beste is om de eerste 48 uur de zon zoveel mogelijk te vermijden. Mocht je toch in de zon gaan liggen, gebruik ook voor je wenkbrauwen een hoge beschermingsfactor (spf50+).
 • Verzorg de wenkbrauwen met Castor olie voordat je gaat douchen. Henna en water gaan niet zo goed samen. Om langer plezier te kunnen hebben van je henna brows kunt je voor het douchen een druppeltje Castor olie op de wenkbrauwen aanbrengen. Hierdoor loopt het water langs de wenkbrauwen, zonder tussen de haartjes door te komen. Castor olie stimuleert ook de groei van je wenkbrauwhaartjes, win win! Deze Castor olie is verkrijgbaar in mijn salon. Het gebruik van andere oliën wordt afgeraden. Door het gebruik van andere oliën, kan de henna sneller vervagen.
 • Na het wassen of douchen is het belangrijk om de wenkbrauwen droog te deppen i.p.v. te wrijven. Door het wrijven van de handdoek op de huid, worden er huidcellen verwijderd en dus ook de henna. Deppen dus!
 • Gebruik geen scrub of peeling op of om je wenkbrauwen, hierdoor zal de henna sneller vervagen.

Henna Brows €35,-
(bestaande klanten)

Henna Brows €39,50
(nieuwe klanten)